Få En God Tur Til Hamborg

zdf

Hamborg er en fantastisk dejlig by, og er bestemt et besøg værd, hvad enten det er for en weekend eller en hel uge – eller måske bare et par timer på vej til Belgien eller Holland.

Hamborg ligger i det nordvestlige Tyskland, ved østersøen, og er en meget gammel by.

Lidt om Hamborgs historie

Før vi starter ud med de rigtige tips får du lige lidt af Hamborgs historie. Hamborg blev grundlagt for over 1000 år siden, før Købenavn, og var oprindeligt en Hanse-by. Hanseforbundet var en forbund af købstæder der handlede sammen og hjalp hinanden når de store kongeriger (som Danmark) prøvede at gå på rov i byernes rigdomme. Hansebyerne havde meget magt, og ligesom de andre byer i forbundet voksede også Hamborg i magt og anseelse. Faktisk var Hansestæderne så magtfulde at de på et tidspunkt ejede (eller i hvert fald havde midlertidigt pantsat) Jylland helt op til Limfjorden før Valdemar Atterdag fik jaget dem på porten.

Men Hansestædernes magt kunne ikke blive ved, og særligt opdagelsen af Den Nye Verden i Amerika blev starten på slutningen for de før så store byer. Hamborg blev derefter en relativt ubetydeligt fristad i det Tysk-Romerske Rige i de næste par hundrede år. Efter opløsningen af riget blev byen en del af det Nordtyske Forbund, og sidenhen en del af Tyskland da det blev samlet i 1870.

Som man kan høre er Hamborg altså en meget gammel og meget historisk by, der har oplevet lidt af hvert.

Gode råd til byen

Men det var jo ikke kun historie det skulle handle om, men også lidt om hvordan man får en rigtig god tur til Hamborg.

Først og fremmest skal man finde sig et hotel. Der er en del hoteller i Hamborg så det kan godt være lidt svært at finde det rigtige.

Her kan man med fordel gå ind på en af de mange hjemmesider der findes, hvor folk deler anmeldelser med hinanden. Her kan typisk se folks oplevelser med det ene eller det andet hotel, ligesom der også tit er gode søgemuligheder. Så før du booker det første det bedste hotel, så sørg lige for at gå ind og læs om andre også synes det er godt.

Derefter skal du jo finde ud af hvad du så skal lave i Hamborg. Igen er der her mange muligheder, men byen har i hvert fald en række museer som er ret spændende. Også havnen er rigtig hyggelig, og her kan man godt bruge mange timer på bare at gå rundt.

Det kan være en god ide at købe en rejseguide inden man tager til Hamborg, for på den måde at få lidt ekstra information om byen og om de mange seværdigheder. Har du en smartphone bør du også downloade et kort sådan at du har gps mens du er der. Så er man ikke så bange for at fare vild, og kan tage de lidt mere alternative, lidt hyggeligere veje rundt i byen.

Hvordan kommer jeg til Hamborg?

Det tager kun 5 timer at køre fra Købenavn til Hamborg (og selvfølgelig endnu mindre hvis du bor i Jylland eller Odense) så har du en bil er det absolut det nemmeste bare at køre derned.

Du kan også godt flyve til byen, men så skal du først via Frankfurt eller Berlin da der ikke er mange direkte fly til Hamborg – og så kommer det også hurtigt til at tage mere end 5 timer. Fordelen ved bilen er også at du så på vej hjem kan holde ind i en af grænsebutikkerne og fylde op og på den måde komme hjem med både oplevelser og øl og sodavand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *