træning

Kom i form før det er for sent

zdf

Mange mennesker vælger at tage en drastisk livsstilsændring for sent. For er man både overvægtig og ude af form, er det sværere at komme tilbage til træningen igen. Man mister hurtigere pusten og får nemmere skader, er man sjældent aktiv. Netop derfor vælger mange mennesker at løbe. Selvom det langtfra er alle, der nyder en løbetur, gør det meget godt for kroppen. Og det er trods alt det vigtigste.

Invester i det rigtige træningsudstyr

Hvad end man vil bokse eller løbe, kræver det, at man har noget ordentligt udstyr. Det er en lidt bedre oplevelse når skoene passer. Ligeledes undgår man også ondt i fødderne samt vabler. Lær mere om udstyr og træning her. Vil man begynde at løbetræne, er løbesko et minimum. Vil man ikke investere i løbetøj, kan man ofte nøjes med almindeligt tøj. Dog afhænger det af vejret. Om sommeren er det fint med en t-shirt og et par shorts. Men om vinteren er det rart med noget dejlig varmt løbetøj. Det er lidt sjovere at løbe, kan man holde varmen.

Vil man begynde at træne i et træningscenter, gælder det samme her. Sko er bestemt også vigtigt i dette tilfælde. Selvom man ikke bruger fødderne på samme måde, er det vigtigt at skoene passer. Strammer skoene, kan det være svært at få det ud af hovedet. Og så mister man koncentrationen, hvilket bestemt ikke hjælper på tingene. Fokuserer man på de øvelser, man laver, får man mest ud af sin træning. Lige meget om man træner bryst, arme eller ben. Koncentration er altid vigtig. Både fordi det er vigtigt at lave øvelserne ordentligt, men også fordi man har med vægte at gøre. Lige meget om man bruger håndvægte på 3 eller 15 kilo, gør det ondt at få dem ned over fødderne.

Vil du forbrænde kalorier i hjemmet, så prøv et løbebånd

Når det kommer til løbetræning, er det ofte vejret, man ikke orker. Når det er koldt og regner, er motivationen ofte meget lav. Men kan man lige hoppe en tur på løbebåndet, er det ikke så slemt. Kan man ovenikøbet have Netflix eller nyhederne kørende imens,er det faktisk hyggeligt nok. Det er med at være kreativ. Find dit eget løbebånd. Flere bruger løbebåndet om vinteren, og løber udenfor om sommeren. Og det er den helt rigtige måde at gøre det på. Så får man holdt formen selv om vinteren.

Hvad er fordelen ved et løbebånd så? Løber man et par gange om ugen, kan man bestemt nyde godt af motionen. Til at starte med, er det utrolig vigtigt og godt for hjerte, lunger, muskler og led. Samtidig formindskes risikoen for livsstilssygdomme. Og disse er bestemt alt andet end sjove at døje med. Er man helt ude af form, kan trappegang være nok til at miste pusten. Men efter noget tid med løb, vil man pludselig mærke, at trappegang er nemt. Og det er kæmpe fremskridt. Det er nemlig både de små og store ting, der gør de mange løbeture tiden værd. Mere overskud, stærkere organer og krop, bedre humør og meget mere. Det er altså ikke helt dårligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *