penge

3 år siden |  0 comments  |  Livsstil

Til langt de fleste arbejdspladser og jobs kræver det en eller anden form for uddannelse. Om det drejer sig om en kort, en lang, en håndværksmæssig eller en akademisk uddannelse afhænger af jobbet. Med verdens udvikling oprettes der nye jobstillinger som der ikke nødvendigvis var brug for for nogle år siden og det skaber nye muligheder for ufaglærte. Samtidig er der flere og flere muligheder for at tjene penge og nettet fra hjemmet. Forskellige artikler har beskæftiget sig med emnet og undersøgt muligheden for at tjene uden en uddannelse.

Kan ufaglærte jobs betale sig?


Selvom det nok i det lange løb kan betale sig at have hvilken som helst form for uddannelse, da langt de fleste jobs kræver det, så er der flere muligheder for at arbejde som ufaglært. Det er især jobs med en form for fysisk arbejde hvor man ikke nødvendigvis behøver en uddannelse. En artikel på den norske hjemmeside Mandig Mann har undersøgt hvilke ufaglærte jobs der giver mest i timeløn. Det er jobs som fitnessinstruktør, flyttemand, sælger og handicaphjælpere som er på listen. Nogle af stillingerne kræver dog nogle få kurser eller anden form for introduktion, men en direkte uddannelse er ikke påkrævet. Denne artikel beskriver arbejdsopgaven og hvad der forventes man kan. Det viser at det ikke altid er en uddannelse der er vejen frem. Nogle gange kan det være gejst, gå på mod og fysisk form der er nøglen til et job. En artikel fra Ekstrabladet har også fokuseret på nogle jobs der ikke kræver en uddannelse, eller reel arbejde. Det er nogle mere alternative former for jobs, som f.eks. en forsøgsperson, en detektiv eller headhunter.
Men spørgsmålet er jo om disse ufaglærte jobs kan betale sig? For det kan jo være meget usikkert ikke at have en fast stilling, og ofte er man udsat hvis man ikke har en uddannelse at falde tilbage på. Denne artikel i Mandig Mann læggerstor vægt på at de ufaglærte jobs godt nok betaler godt, men at meget tyder på det er bedst at have en uddannelse, uanset om den er kort eller lang.
Artiklen guider dig også til hvilke jobs du skal gå efter afhængig af hvilke færdigheder du har. Denne guide kan hjælpe dig hvis duer ufaglært men søger et job. Denne guide siger f.eks. at hvis man brænder for en bestemt form for motion kan man blive fitness-instruktør. Du kan også blive sælger hvis du er god til at snakke for dig og sælge alle mulige forskellige ting. Ektrabladets artikel har også detektiv som en mulighed. Den skriver, at hvis du er god til at finde mistede ting eller personer, så kan man oprette sig som detektiv, og få arbejdsopgaver tilsendt.

Nogle jobs kræver bare noget andet end en uddannelse, og nogle evner kan du ikke uddanne dig til at få. Der er stadig jobs der ikke kræver en uddannelse og disse jobs er uundværlige. Derfor har man stadig muligheden for at tjene penge selvom man ingen uddannelse har, bare man besidder nogle andre færdigheder.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Få underholdning i topklasse med sjove spillemaskiner

Hverdagen kan nogle gange føles grå og trist, og det er typisk bare de samme ting, man laver hver dag. Derfor er der også mange, der søger underholdning og spænding i hverdagen. Det kan man få ved at spille på spillemaskiner online. For relativt lave...

Read More
Et alternativ til en normal morgenmad.

Kost, sundhed og træning er alle sammen ord, der har en meget stor rellevans for alle, efterhånden som det er blevet de ting, som folk går mest op i. Det handler om, at man skal tage de rigtige valg i livet og være klar på, at man kan møde alle forme...

Read More
Find din nye cykel online

Der kan være mange fordele ved at finde sin nye cykel online, og bestille den hjem. For det første kan man spare en hel masse penge ved at købe en cykel fra en hjemmeside, i stedet for at købe den i en fysisk butik. Ofte har online butikker et meget...

Read More