Sådan holder du bedre rent derhjemme

zdf

Da titlen på det her indlæg kom frem var der allerede nogle der begyndte at komme med kommentarer som ”hedder det ikke gøre rent og ikke holde rent”? Men titlen er faktisk helt bevist, og det er også en af pointerne, måske i virkeligheden den vigtigste. Man skal ikke gøre rent, man skal holde rent. Enhver kan gøre rent, det gælder bare om at tage en støvsuger og en klud og så gå i gang. Så kan der gå noget tid, så kan der blive beskidt igen, og så kan man gøre rent igen. Den cyklus kører de fleste danskere i. Men at holde rent derimod, det er noget helt helt andet. Når du holder rent så er der altid nogenlunde rent hjemme hos dig. Så er der ikke den store forskel på hvilken dag du kommer, for bundniveauet er altid højt. Selvfølgelig er det også en god ide her at have en ugentlig rengøringsdag, men den er ikke så tiltrængt.
Så uden yderligere introduktion får du her nogle gode tips til hvordan du HOLDER rent hjemme:

Få en ordentlig støvsuger

En af de ting der afholder flest mennesker fra at holde ordentligt rent er at de ikke har en ordentlig støvsuger. Hvis man skal gøre noget nemt og til en vane (f.eks. det lige at støvsuge et rum hver dag) så skal værktøjet være i orden. Og har man en gammel støvsuger er det ikke lige noget der kommer til at ske. Så er det tilfældet så er det om at komme ind på test-nu og kigge. Her har de nemlig en masse støvsuger test, og så kan du se om ikke du kan finde en ny og bedre støvsuger der måske passer lidt bedre. Det behøver ikke være hverken den dyreste eller den bedste, det er ikke alle der behøver have en Nilfisk, men det er vigtigt at den skal være hurtigt at tage ud af skabet, hurtigt at sætte til og tænde, og behagelig at køre rundt med. Kan den de tre ting er det ikke urealistisk at du får en vane hvor du hver dag lige støvsuger et rum – det tager kun 3 minutter, og så holder man rent.

Tag vasken hver dag

Ude på badeværelset har du en vask stående, og den bliver lynhurtigt beskidt. Faktisk går der ikke mange dage imellem at du skal have fat i handsker og kalkfjerner og sæbe og jeg ved ikke hvad. Eller, det vil i virkeligheden sige, der går ikke mange dage medmindre du altså lige tager den hver dag.

Det tager ca. 90 til 120 sekunder at rengøre vasken hvis man gør det dagligt, og det er super nemt at gøre til en del af sin daglige rutine. Det kan f.eks. være om morgenen efter man har børstet tænder, eller det kan være om aftenen når man gør sit ansigt rent.

Tricket er at man skal have en klud eller en svamp liggende ved vasken, sådan at man gør det nemt for sig selv. Man kan f.eks. ligge den i skabet under vasken. Og så tager man ellers bare lige den rundt, og så er det klaret. Man behøver slet ikke sæbe eller noget.

Det samme gælder toilettet. Tag den lige med børsten en gang om dagen og så får du taget de værste kalkpletter og andre pletter nede i kummen, og brug lige 2 minutter hver eller hver anden dag på at tørre ydersiden og brættet af – så har du altid et rent og skinnende toilet med et minimum af indsats.

Det var et par gode råd til hvordan du holder rent derhjemme. Der er mange flere, så hold øje med bloggen her – der kommer en version 2 på et tidspunkt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *