Klassiske stole af Hans J. Wegner

zdf

I mange år har stole designet af Hans J. Wegner været meget populære. Alligevel er det som om, at stole er blevet ekstra populære her inden for de seneste år. Det er især de originale stole, som er i høj kurs hos mange danskere. Mange danskere elsker at gå loppemarkedet tyndt rundt omkring i hele landet, på den evige jagt efter klassiske møbler fra 50’erne og 60’erne. Her er Wegner møblerne særligt populære. Navnet i sig selv er måske populært, men det er i høj grad også på grund af det klassiske og tidløse design, at møblerne stadig har relevans. Her følger en kort beskrivelse af nogle af de populære Wegner stole.

Den klassiske Y stol

Y stolen står i mange danske hjem. Stolen er meget smuk og meget klassisk i sit design. Netop derfor står den stadig i mange danske hjem, på trods af at den har mange år på bagen. Stolen er designet helt tilbage i 1949 og er blevet produceret siden 1950. Det er altså ved at være en noget gammel stol. Den har dog stadig sin plads i vores indretning, fordi den er designet på en meget smuk måde. Udtrykket er klassisk og skulpturelt og har vist sig at være tidløst. Fordi designet er som det er, har stolen vist sig at kunne passe ind i indretning i mange årtier. Stolen er et håndværksmæssigt mesterværk, og laves altid kun i det allerbedste materialer.

Den klassiske påfugl stol

Påfugle stolen er helt anderledes i udtrykket i forhold til den klassiske y stol. Selvom de er designet af den samme person i den samme tidsperiode, er de markant anderledes. Og alligevel er udtrykket klassisk og tidløst og dermed er stolene på sin egen måde også meget ens. Påfugle stolen er designet tilbage i 1947. fra starten var stolen et stort hit, da den er meget anderledes end mange andre stole. Stolen er flot og prægtigt, og slet ikke kedelig. Selvom designet var i højsædet, var det altid vigtigt for Wegner at stolene også blev produceret ordentligt. Derfor var selve konstruktionen af hans stole lige så vigtig som det visuelle udtryk og det gør sig også gældende for påfuglestolen.

Den runde stol

Den runde stol kan måske virke kedelig, når man først kigger på den. Sammenlignet med nogle af de andre Wegner stole, er den ikke så markant i sit udtryk. Men når man først kommer tættere på, ser man alle de lækre detaljer, som Wegners stole er kendt for. Der er virkelig tænkt over hver en lille detalje, og det kan man tydeligt se, hvis man lige kigger en ekstra gang. Stolen er igen meget klassisk i sit udtryk og passer derfor ind i stort set alle hjem. Det er hele humlen ved Wegners design. Han søgte at lave unikke og lækre stole, men samtidig stole, som var så klassiske i sit udtryk, at de ville appellere bredt i befolkningen. Hvis du endnu ikke har anskaffet dig en Wegner stol, er det med at komme i gang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *