købe nyt køleskab

Hvad skal du kigge efter, når du køber et nyt køleskab

zdf

Du har måske et gammelt køleskab du gerne vil udskifte. Det kunne være fordi du bruger meget strøm på det. Det kan også være dit køleskab er gået i stykker eller du har brug for et der er større eller mindre. Det kan der være en god ide i. Derfor har du måske brug for nogle råd til hvad du skal kigge efter når du skal købe dit nye køleskab.

Hvilken type skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer af køleskabe. Du kender jo nok det traditionelle fritstående køleskab. Der er også de mere luksuriøse amerikanerkøleskabe, med enkelt dør eller det helt store med dobbeltdør. Som navnet siger er det fritstående køleskab lavet så det kan stå for sig selv. Det er både beklædt foran og på siderne. Det er fordelagtigt fordi du ikke har behov for at integrere det i dine køkkenelementer. Det kan passe mere eller mindre godt ind i resten af køkkenet alt efter valget af design.
Det kan være en stor fordel med et lille køleskab. Det er ikke så stort og kan derfor ikke indeholde så meget. Til gengæld er det perfekt hvis du kun er dig og ikke har brug for så meget plads til dine madvarer. Det integrerbare køleskab indbygges i dine andre køkkenelementer så det ligner dine andre skabe. Hvis du ikke får det samtidig med udskiftning af dit køkken, skal du altså selv finde en låge der passer til.
Der er også køleskabe med en frysedel i. Frysedelen kan enten være et lille rum ovenpå køleskabet eller et skab med skuffer under køleskabet. Hvis du ikke har plads eller behov for en kummefryser er det den perfekte løsning. Køleskabenes store model kaldet amerikanerkøleskab, består som regel af et køleskab og et fryseskab der er sammenbygget. Det kaldes også nogle gange side by side fordi de er ved siden af hinanden. Amerikanerkøleskabe har ofte også en vand- og isdispenser.
Du skal være opmærksom på størrelsen hvis du vil anskaffe dig sådan et. De er en del større end et almindeligt køleskab så tjek målene en ekstra gang.

Prisklassen har betydning

Ofte er det noget vi kigger på som noget af det første. Rangeringen af priser er meget forskellig. De billigste køleskabe kan du få til omkring 1000 kr. De dyreste er amerikanerkøleskabe og jo flere funktioner det skal have jo dyrere bliver det. Nogle af de dyreste ligger med en pris på 30.000 kr. eller mere. Du skal derfor gøre op med dig selv før du skal købe et køleskab i hvilken prisklasse du vil lægge dig.

Hvad skal du ellers tage højde for?

Det er vigtigt du har gjort dig nogle tanker om energiforbrug. Du kan spare mange penge på at købe et nyt køleskab i den højeste energiklasse. Du skal have tænkt over størrelsen. Den vil både have betydning for hvor meget plads du har til madvarer, men også energiforbrug. Der er mange andre faktorer der spiller en rolle så se dig godt for når du skal købe dit nye køleskab.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *