indretning med retro

Danskerne elsker retro stilen i hjemmet

zdf

Vi danskere går op i indretning af vores hjem, sommerhuse og kolonihavehuse som aldrig før. Nok er der en udpræget skandinavisk stil, der hitter stort, en stil der dikterer minimalise, lyse nuancer , klassiske designs og grønne planter. Men for at gøre stilen unik og personlig, er mange begyndt at indføre vintage elementer i indretning – ting som for eksempel retro lamper. Læs mange flere indretningstips i de næste afsnit og bliv inspireret til hvordan, du kan indrette dit hjem.

Indret dig unikt

Nøjagtig som med vores tøjstil, vil vi gerne følge moden, dog uden at ligne alle andre på en prik. Det handler i høj grad om at gøre sit hjem personligt, hyggeligt og ”til ens helt eget”. Hvis du er så heldig, at befinde dig i en spændende nybygger-proces, så er der her en række fif, du kan overveje at benytte dig af. Nok skifter boligmoden ikke lige så hurtigt som tøjmoden, men ikke desto mindre, så ændre tendenserne sig også løbende her. Gå derfor med fordel efter neutrale lyse elementer når I vælger ting som køkken, bad, toilet ja sågar loft og gulv. På den måde kan I langt lettere (og ikke mindst billigere) skifte pynteting som puder, tæpper, vaser, stager og lignende ud, når trenden atter skifter. For tiden hitter vintage, genbrugs looket stort. Gå med fordel efter en cool og anderledes retro lampe, til at skabe hygge i en krog i stuen. Eller køb dig nogle smukke kaffekrus, som minder om dem din mormor plejede at servere eftermiddagskaffe i. Alt sammen noget der er med til at gøre netop jeres hjem helt unikt og gennemført.

Hvor finder man fine retro ting?

Retro lamper og andre finurlige vintage ting kan findes over alt i det danske land, særligt hvis du reelt nyder at bruge tiden på det. I mange dele af landet kan man hver søndag, næsten hele året rundt, tage på lokale loppemarkeder og med lidt held opdrive nogle rigtig fine ting. Man kan også søge på diverse brugtbørser eller genbrugsbutikker, hvor man tit og ofte kan gøre gode fund til små penge. Endelig begynder flere og flere retro entusiaster at nedsætte sig som butiksejere og tilmed tit også webshopejere, hvor de sælger ud af deres egne fine genbrugsfund. Det fungerer typisk sådan, at ejeren selv tager rundt til diverse markeder og køber store lagre af møbler, stel og lignende med hjem. Tingene bliver så istandsat efter bedste kunnen og sælges så videre til købeglade forbrugere. Hvilken metode du vil benytte for at finde retro lamper eller lignende, afhænger naturligvis af hvor meget tid, du ønsker at bruge på det, dine kreative side og din håndværkersnilde – eller mangel på samme. I hvert fald er det efterhånden blevet relativt nemt for husejere at finde unikke fund til hjemmet, endda blot via online shopping. Som inspiration kan med desuden finde mange pæne hjem på diverse sociale medier, bolig blogs og i boligmagasiner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *