velkomst

Gør det indbydende: Få styr på dit hjem i din fritid

zdf

Selvom du sikkert helst vil bruge din fritid med benene oppe på sofabordet, så er der som regel tusindvis af hængepartier, der skal ordnes i hjemmet. Det kan være alt fra almindelig rengøring til at rydde ud eller ordne haven. Hvis du gerne vil bruge din tid fornuftigt, så er her får 5 gode ideer til, hvordan dit hjem bliver endnu mere indbydende, når du har fri.

1. Indret dit hjem efter dine fritidsønsker

Det er selvfølgelig rart at have et hjem, der indbyder gæster til at sætte sig ind og hygge sig. Dog er det allervigtigste, at dit hjem er indrettet efter dine behov. Selvom der er helt klassiske normer for, hvordan vi indretter os i med stue, køkken og soveværelse, så har du måske andre behov.

Du bør derfor tænke ind i din indretning, hvilke former for fritidsaktiviteter dit hjem skal kunne rumme. Det kan være, at du har brug for et stort arbejdsbord til at være kreativ ved eller masser af gulvplads til yoga.

2. Omgiv dig med ting, der gør dig glad

Moden kræver med jævne mellemrum nye farver, ny sofa og anderledes indretning for så at skifte dramatisk igen. Dog bør du ikke følge modelunerne blindt, da deres omskiftelighed også betyder, at man altid er to skridt bagud.

I stedet for at fokusere på hvad der er moderne, kan du fokusere på, hvad der gør dig glad. Det kan være en flot og unik farve på væggen eller et dejligt arvestykke. På den måde får du indrettet dig i dit hjem, så du bliver glad af at opholde dig der i din fritid.

3. Skab stemning med belysning

De fleste med et helt almindeligt arbejde kommer hjem efter en lang dag. Derfor kan du tænke ind, hvordan din normale dag forløber, når du indretter dit hjem. Herunder kan særligt belysning være med til at skabe en afslappet og behagelig stemning.

Varmt og dæmpet lys er automatisk rigtig hyggeligt og kalder på lune tæpper og hygge. Koldt og hvidt lys er godt at arbejde i, hvis du har fritidsinteresser, der kræver, at du kan se alting klart.

4. Glem ikke dine udendørs omgivelser

Selvom hjemmet ofte henviser til de indvendige kvadratmeter, så bør du ikke glemme de udvendige. Særligt hvis du har have med plads til at opholde sig, bør du gøre lidt ekstra ud af den. Plant til med flotte planter og sæt kantsten op som afgrænsning. Klik her, hvis du leder efter vejledning i, hvilken form for afgrænsning, du skal vælge.

Har du altan eller lignende forhold, så kan du let skabe en hyggelig stemning til foråret med blomster i altankasserne, og til vinter kan du pynte flot op med lys.

5. Bring naturen indenfor

Det er meget in at have et væld af store, grønne planter. Der er dog også andre grunde, end blot at det organiske virvar ser hyggeligt og flot ud. Planter kan nemlig hjælpe med at give dit hjem et bedre indeklima. Ved at filtrere luften vil dine planter sørge for, at dit hjem er et godt sted at opholde sig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *