Tid

Tid er uvurderlig – brug den rigtigt

zdf

Om vi vil det eller ej, så går tiden – og den går stærkt. Sørg derfor for at tilbringe så meget tid som overhovedet muligt med de mennesker, du elsker allerhøjst, og som giver dig god energi og overskud med på vejen. Selvom tiden er dyrebar, og den ikke må spildes, så er der dog alligevel ting, du skal bruge din tid på, om du vil eller ej. Men der er heldigvis også masser af ting, du kan og ting, du vil bruge din tid på, præcis som det passer dig.

prioritering

Ting, du skal

Der er naturligvis ting her i livet, som du er nødt til at bruge tid på for at få hverdagen til at fungere. At gå på arbejde er én af dem. Selvom du måske hellere ville ud at rejse, grille med vennerne eller holde filmaften med kæresten, så er du altså nødt til at bruge tid på at arbejde, så du kan få penge til alle de andre ting, du også gerne vil og kan. 

Men der er jo ingen grund til at have et arbejde, du ikke kan lide at bruge din dyrebare tid på. Det ér rent faktisk muligt at finde et job, som samtidig er en beskæftigelse, du glæder dig til at bruge tid på hver eneste dag. Hvis du har svært ved at finde et job, der dagligt giver dig glæde og energi, kan du starte med at skabe dit eget job. Gør du din hobby til dit arbejde, behøver du nemlig aldrig at skulle ”arbejde” igen. 

Ting, du kan

Der er desuden ting i livet, som du kan vælge til eller fra. Det kan være rent fysiske ting, det kan være bekendtskaber, det kan være opgaver eller noget helt fjerde. Fælles for dem alle er, at du ikke er tvunget til at bruge din dyrebare tid på dem, hvis ikke du vil. 

Du kan vælge at bruge din tid på at finde dit drømme Seiko ur, du kan prioritere din tid på træning, du kan holde hyggeaftener med veninderne, du kan bruge din tid på at meditere og så videre. Der er som oftest rigtigt mange ting, du kan bruge din tid på, og hvor det er op til dig selv, hvor i rækken du vil prioritere disse ting. Er de vigtige for dig, bør de prioriteres langt over de ting, der er mindre vigtige for dig i de perioder, hvor du har mindre tid end andre i andre perioder.

Har du mange dejlige projekter med indretning af hjemmet, bør tiden prioriteres på disse ting frem for at bruge dyrebar tid på at finde det famøse Seiko ur på nettet. Omvendt kan det være, at dit gamle Seiko ur netop er gået i stykker, og der prioriterer du måske netop Seiko jagten op, fordi du ikke kan undvære et ur. Når der er tale om ting, du kan, er prioriteringsrækkefølgen helt op til dig, din tid og din hverdag.

Dyrebar tid

Ting, du vil

Og så er der de ting, du VIL. Ting, som står højere på prioriteringslisten end noget andet. Det kan være både store og små mål i livet, det kan være drømmekøb (for eksempel et Seiko ur), du bare må eje, det kan være mennesker, du prioriterer allerhøjest i dit liv, eller rejser du bare vil opleve, før du skal herfra. Disse er ting, som du aldrig bør nedprioritere – og derfor er det også en kunst at skelne mellem de ting, du vil og de ting, du kan. For at finde den rigtige prioritering, skal du finde ud af, hvad der er allervigtigst – og så gå efter det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *