En glad baby

Skab de bedste vilkår for din baby

zdf

Der er ingen tvivl om, at du som forælder vil gøre alt for din lille nyfødte baby. Du vil praktisk talt gå gennem ild og vand, hvis det betød noget for din babys ve og vel. 

Det er bare ikke altid, at det er lige let at gennemskue, hvad man som forælder kan gøre for sit barn. Altså selvfølgelig giver man barnet omsorg og kærlighed, men hvilke andre steder er det egentlig, at du kan gøre en forskel for din baby og dens udvikling?

Der findes uomtvisteligt mange ting, du som forælder kan gøre for at skabe de bedste vilkår for din baby. Det er selvfølgelig ikke muligt hverken at have styr på eller forfølge dem alle sammen, men her gennemgås nogle af de mest basale, men også ofte oversete ting, der kan være med til at forbedre din babys udvikling.

En baby der sover

Disse ting kan sikre din babys søvn

Søvnen er et af de vigtigste områder, når det handler om at sikre en babys udvikling. Faktisk sover spædbørn op til 17 timer i døgnet, men det kan dog variere relativt meget. Typisk er det dog, at et spædbarn kun sover i få timer ad gangen, hvorfor søvnen altså er meget spredt ud over døgnet.

Når babyer bliver et par måneder gamle, begynder de dog typisk at sove i længere perioder om natten og kun korte perioder om dagen. Her formår de nemlig typisk at sove omkring 8-9 timer i streg om natten.

Der er en række måder at sikre dig, at dit barn får de bedste vilkår for en så god søvn som mulig. For det første drejer det sig om babyens soveudstyr. Der er fx tale om at have en babyalarm, en sengerand og andre smarte ting, der kan sikre, at jeres barn får de bedste muligheder for en god søvn. Du kan finde soveudstyr og meget mere udstyr til babyer ved at trykke her.

Derudover er der også noget vigtigt viden, når det kommer til babyers søvn. For det første er temperaturen afgørende, og derfor skal du ikke overpolstre din baby med tøj om natten. Det anbefales ikke at benytte sig af en juniordyne, før barnet er omtrentligt et år gammel, da det simpelthen er for varmt for babyen. Brug i stedet en let babydyne, som babyen også nemt kan sparke væk, hvis den får det for varmt.

Husk desuden, at hvis jeres barn har feber, skal det være helt afklædt om natten. På den måde har varmen bedre mulighed for at slippe væk, så jeres baby får en mere behagelig søvn trods feberen.

familie

Forældres humør smitter af på babyer

Når jeres barn har lettere ved at sove, så betyder det også et nemmere liv for jer som forældre. Det er selvfølgelig en gevinst i sig selv, men det kan også have en stor betydning for jeres barns udvikling.

Det er nemlig bevist, at forældres humør smitter af på babyer og børns udvikling. Faktisk er det særligt i alderen 0 til 3 år, at børn er sårbare overfor dets forældres eventuelle dårlige humør. Derfor er glade forældre altså ren win-win! 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *