3 Gode Tips Til Ferien

zdf

Sommeren er over os, og det er tid til at tage på årets ferier. Uanset om destinationen går til Spanien, Grækenland eller endnu længere sydpå eller østpå er der nogle ting du skal være opmærksom på når du tager af sted, så her får du lige 3 gode tips til din ferie.

Husk en rejseforsikring

Hvis uheldet er ude mens du er på ferie kan det ende med at koste dig rigtig dyrt. Tidligere galt det gule sygesikringskort som rejseforsikring i Europa, men nu er reglerne lavet om og man skal derfor sørge for at være ordentligt forsikret, både hvis man rejser inden i Europa eller udenfor.

Heldigvis behøver en rejseforsikring ikke være dyr. Nogle har den allerede som en del af deres ulykkesforsikring, og hvis ikke er det nemt at finde en billig rejseforsikring hvis bare man bruger lidt tid på at sammenligne priser.

Det vigtige her er bare at man får den købt og ikke bare håber på at uheldet ikke sker. For det kan godt være du aldrig har brækket en arm eller blevet alvorligt syg på en ferie før, men hvis du pludselig akut skal på hospitalet kan du komme hjem men en regning på flere hundrede tusinde og det er ikke sjovt.

Sørg for at drik flaskevand

Medmindre du rejser til Tyskland, Norge, England eller lignende lande, skal du behandle det lokale vand som om det er giftigt. Det vil sige at du kun skal drikke fra vand du køber i flasker, og også kun bruge det til f.eks. tandbørstning og madlavning (medmindre du koger vandet min. 5 minutter). Det er ikke fordi vandet nødvendigvis er giftigt, de lokale drikker det jo så det er ikke noget man dør af, men som regel vil det have en helt anden bakteriel sammensætning end vores eget vand. Og selv om det ikke er noget der som sådan er farligt er det noget der kan give rigtig dårlig mave. At bruge halvdelen af sin ferietid på et toilet er ikke sjovt, så rådet her er altså at bruge de ekstra penge og kun drikke vand på flaske.

Hav kontanter og fysiske kopier med

Det sidste råd er et som mange måske glemmer her i den digitale tidsalder, men det er stadig en rigtig god ide at have kontanter og fysiske kopier med af alting, også her i 2015. Kontanter kan bruges hvis ens dankort bliver stjålet, ikke virker længere eller hvis man kommer til et sted hvor kreditkort bare ikke bruges (som regel er det på mindre øer langt væk fra Danmark, men man så det også her i 2015 hvor de græske banker lukkede midlertidigt og turister uden kontanter pludselig stod i et stort problem). Det kan også være en god ide at gemme en stor seddel et sted hvor den aldrig bliver opdaget (f.eks. i sokken eller BH’en). Så har man da i hvert fald noget hvis man skulle blive bestjålet, og står ikke helt uden noget).

I samme omgang er det også en rigtig god ide at have kopier af alle vigtige papirer, pas, biletter og sygesikringskort. Gem papirerne et andet sted end der hvor du har dit pas, og så har du en backup hvis nu at du skulle være så uheldig at dit pas eller din flybillet bliver stjålet. Det er ikke noget der holder i retten, men det kan være en stor hjælp at kunne påvise at man rent faktisk har en billet eller et pas, men at det bare er væk lige nu.

Sørg også for at have alle relevante telefonnumre skrevet ned et sted sammen med adressen på dit hotel, hvis du din telefon skulle løbe tør for strøm eller blive stjålet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *